Total Pageviews

Followers

Sunday, February 27, 2011

1ST GAME!

AS SALAM SEMUA....
Lama x post cerita
1st GAME mean 1st PENGALAMAN bagi DIJAh
ALHAMDULLILAH........berjaya
hihihi
macam ni la
sabtu  19 feb 2011
dija de join game silat olahraga
serius
MEMANG BEST2 belaka
tengok org belasah n di belasah
sakit 1 badan ni
esok nya baru la sakit2 sendi n macam2 la
adoi....adoi...

1st time lawan
1st time dapat emas
hahaha
belagaknya ak...x belagak tp teruja
train cuma 2 minggu lebih ja
entah le..x sampai 2 minggu kot
tp da rezeki nk menang
hurm...kelas dijah pon bukan nya ramai sgt pesaing
sorang je..hihi
terus pi final
antara dpt perak or emas
kalo dpt emas dpt p super then kalo menang lagi dpt p SUKMA
fuh!!!
biar betoi....SUKMA!
harap2 termakbul tuk wakil SUKMA
AMIN..
suka plus duka
masalah still ada sbb dija ni student praktical
bukan student!
GAME tok super dijah jadi wakil LARUT MATANG asa nya
tp perlu minta surt dkt poli
bos on je...tp ragu2 dgn surt sbb x de approve dr poli
hurm..
mungkin minggu ni or depan dija try usaha tok dpt surt
kawan2 doakanla dija..amin
SURAT..OH..SURAT..
ak nk guk surat
sbb nanti ak g game tu lama la jugak
dlm 1 minggu..bulan 3 ti
lecture lom mai lagi...adoi
member lain semua lecture da mai
KNP ak x..special KES KE
oh TIDAK!!!!!...JAUHKAN LA DR BENDAYG kurang enak
dija nk cerita sikit sal game hari sabtu
pagi de game seni...then olahraga lelaki...pompuan lambat gi
perstuan dija kalah dl kategori seni
tp JURUS WAJIB menang..alhamdullilah
tahniah akak2 dr UTP
habis GM bolot semua game seni
x pe la...adat la
menang n kalah..janji berusaha n tawakal..amin
tik..tok..tik..tok...
turn dijah pluk fight...ALAMAK!
DARAH BEKU..DARAH GEMURUH
semua nya NK kuar...KENAPA NI
kak shila (pengurus dija)suh minta kat cikgu n nasihat bg ilang GEMURUH tu
hurm.......lega la sikit even ada
nama da dipanggil..so ready la nk masuk
fuh...da agak da..budak tu la lawan dijah...lega
jgn pandang rendah pd seseorang...serius
1 yg dija belajar dr game
jagn ingt org tu kemetot dia x kuat...top2 dia da guk kelebihan nya
kelebihan dija..sbb dija tinggi n kaki panjang
tu la yg selalu jurulatih dok habak kat telinga dija...
dush2...dush...
1st perlawann wasit ckap kat kmi berdua
dija pon pasang la telinga
awk ni tinggi n awk ni rendah so..hati2 n lawan ikot peraturan
ok....ok.....
1st game lawan dija tu dah tumbuk mulut dija
geram nya...sakit pon ada
terus dija geram
mana aci main tumbuk muka..mulut pluk tu..........x pe la..sbb dia rendah..wasit cakap
so..apa lagi....dija pon jerit la..argh!!!!!
saja..nk saiko..haha
lawan2..lawan...
dija elak..tumbuk n bagi side
masuk 2nd game
mula.....sblom tu abg nisa n member seperjuangan de bg taktik n cara
memang le kita leh wat
tp kalo da dlm  game.blur!!!!!
apa yg d rancng n nk di buat x mau sgt menjadi
haha
dija try nk guna sapuan bagi dia jatoh
alih kaki dija yg sakit n lawan dija x jatoh
stabil betoi dia..sbb dia rendah kot
n sbb dija x sapuan x abis
tahan la sakit tu cos x pakai penahan...cayalah kaki keras
skrg baru tau kaki keras ke x sbb dok bengkak la pluk kaki ni..harap2 cpat baik

dlm kepala otak ni
nak try apply semua yg da di belajar
try2..lain yg jadi
x pa...x semua leh apply rupanya..tengok lawan
abg nisa suh tendang depan lepas tumbuk
dija pon try la
lepas je tendang
dija pluk yg pelanting jauh n kuar terus dr bulatan..tergolek mcm nangka busuk la pluk
boleh pluk dija ngadu yg lawan dija tu macam bola getah
padahal
dija tendang salah caranya..tp betoi la..badan dia mcm getah bola
melanton dija dibuatnya

apalagi
bangkit la n try step lain
member da jerit soh wat tangkapan
memang nk try
alih2 malu kan diri sendiri
entah2 jadi org pertama kot yg wat mcm tu dlm game
malu nk sebut
serius x pernah dibuat org lain dlm game
hahahahahaha
ada ka patot g tangkap kaki lawan tok wat tangkapan
sedangkan lawan dija x bagi kaki pon
itu tanda nya betoi2 da blur dlm game!
terus wat muka kesian
1 dewan gelak
x pa.....ada ak kesah!
haha

NINJA TURTLE
COMEI
PIPI TEMBOM N BULAT
tp kurang KETINGGIAN
jagn pandang rendah..kuat guk
tp.......yg kelakarnya
cikgu2  dija
gelar lawan dija tu NINJA TURTTLE
de guk member2 dija saiko n suh dija cubit pipi dia
hahaha
serius..memang comei duk pompuan tu
putih pluk tu...DE YG ckap muka dia merah time fight dgn dija
entah le..dija x tengok da muka dia
after dia tumbuk muka dija tu
GERAM!
LAST2..TAMAT LA
3-0
fuh!!
x cayala beb!
kawan2 dr kategori lain pon menang
semua duk pompuan dr persatuan dija sapu semua kategori
YEAH!..LEH JUMPA LAGI N P SUPER BULAN 3 NI
AMIN!

p/s: x leh di lupakan langsung..video ada tp nnt baru dija letak

bu cik lesung pipit =p

Wednesday, February 23, 2011

TerJah UNiC puo

UNiC
but.......i CAN SEE...hihi

ure2 yg menyatakan ada KONSERT UnIc dekat PUO
OHhh..no!
yg dija tau hari sabtu..malam.....MELEPAS!
X DPT G sbb de game!

TUP2..TUP..
ari selasa malam....hahaha

mcm biasa nek motor pi latihan silat kat simpang pulai
gerk dr uma ili..bROM2..
lalu la dpn POLI...ishik2..ishik2..
asl sesk dpn poli tu.
ili pon sampok! malam ni de UNIC!
ya ka..ingt sabtu.....KMI berdua PON pi masuk poli naik motor
tengok semua student PAKAI BAJU BATIK or KURUNG!
wah!!!!
nak pergi.......tp segan cos pakai mcm ni
hahaha

jengok2 xnampak pon UNIC
rupa2nya kul 9 lebih baru start...alamak lambat la pluk
kami berdua masing2 kempunan
dok ralit..terjumpe mr. edy..hihi
wah..makin sihat.KAMI SUKA EN MAKIN SIHAT.AMIN.......

ngadu kat en..
kmi nk g tengok..
en pon ckp..jom la!..tp km nak pi silat kan..
ye en,,lg pon kmi pakai bju mcm ni jer..MALI LER!!
haha

en ckp..pi la tukar baju tu or mai la kul 10 lebih ti.....
SEMPAT!
hihihi
kami tersengih2
leh guk
ok en..tc

start moto tp x pres moto..
aik..tu sidek..dolah n geng2 lain
patot le ptg tu cepat je dema train seni..hurm
ada ayam disebalik NASI GORENG
haha

kmi decide tok pi konsert la..JAHATNYA
DA RANCANG N plan nak bg alasan...jahatnya
haha
sampai dpn gate poli
ada 2 pilihan sama ada kiri or kanan
kanan-balik pi salin baju
kiri -jln tok pi silat
ragu2...
masing2 blur
alih2 terserempak dgn roslan..aik? pi jugak ke...lagi AK TAMBAH JELOS!

argh..pe lagi..belok kanan la
kring2...
ili cal tasya n tanya
hurm..
kami kesian pluk kalo kwn kami sorg jer kat sana
so
patah balik
akhirnya pi silat!
sedih2
x pa...lebih baik 50 sana 50 sini
bak kata ili nadia
2 2 merasa
hihi

sampai ja tempat silat
terus bg tau ckp nk balik awai sbb nk join even
niat asal nk bg alasan lain..hurm
x mau la..kami budk baik!
haha
fuh...dpt guk
tp agak lambat balik
dlm kul 10.45 baru bertolak dr SIMPANG PULAI
masa ngah train silat
smpat g dok msj member kat poli tanya sal UNIC
TERUJA GILER!
KEMPUNAN PON ADA
SIAP SUH 3G...tp x dpt n last SUH SAVE VIDEO jer
haha
atas motor da dok kalot tanya member
ada lagi ker konsert
haha

so dija n ili decide nk jengok jer dr luar dewan
alih2..kmi masuk!
yeah!!
sbb ada guk student yg pakai t shirt
hahaha

memang kami ni penutup alam pon
DOK JA TERUS uNIC tu nk nyanyi lagu last
ili pon rakam..haha
AMIN!
gembira nya kmi berdua
haha

jom kuar ili...takot sesk ti
OK ..KAMI KUAR
tup2 unic lalu dkt dpn kmi!
time tu x de sape2 sgt
ili nk bergambar
ak pon
tp........segan malas n macm2 la
malu kot..pakai t shirt jer
x sampai 5 minit bis duk2 student serbu
alamak.melepas la pluk
de dpn mata pon x hargai
tu la yg ak n ili dok mengeloh..nasib3...x dpt..

ak relax jer..jnji dpt tengok konsert
dlm ati sebenarnya nk tengok unic nyanyi plus dgn FITRI UNIC
mana dia.....fuhh..xde ke
=(

malam tu jugak terserempak dgn dibah
wah...makin matang..hihi
n makin sihat.....amin
x de le ak tengok diba ni kering sgt mcm dulu2

salam2 n tata..

time to balik..
dgn perasaan melepas n frust
bak kata ili
sbb toloak rezeki dpn mata
haha..main2

p/s: best kenangan bersama ili sbb frust..xpa ili next sem dija nak suh kumpulan lain pluk

BY cik lesung pipit =P


Monday, February 21, 2011

BERGERAK SENDIRI


biAR ak BERgerAK seNdiRI
kMu TURUT BErGErak SENdiri


TAnPA dI pe DUli
kerNA mUNGkiN Itu YG kmu HajAti
SUpYA AkU x TERus MENGgu HiDOPmu


...
muNGkiN aK x LayAK toK mengAmBIL TAU tenTang DIriMU
KeRAna AK seDar SAPa DIri KU ini


p/s: create own from heart....no copy no paste

by cik lesung pipit =P

Sunday, February 20, 2011

BERHENTI


Andai AKU berHENTI terSENYUM kepadamu

Andai AKU berHENTI mengambil TAhu tentangMU

Andai AKU berHENTI MenyukaiMU

AKU.....

aku..Hanya mampu TERsenyum

supaya

kamu tahu

yang

aKU pernah Menyukai MU

secara x sengaja...

p/s:ikhlas n hasil nukilan sendiri =)

by cik lesung pipit =P


sPeak n SPEAK!

SPEAKING TIME!
oh NO!....I cant go
ANY BODY HELP ME.........please!!!!!!!!.=(

i think i can speak
BUT
I still BLUR while im going to say that WORD
WHY?
HOW BE LIKE THAT!
IM not PERFECT
in writting i still bad!
but i try to write

hurm..kelas muet minggu lepas buat speaking
ala..mcm muet
masuk2 kelas kena buat muet
fuh!!!!!!!
luluh jantung dija
tup2..dpt tajuk
duk la dlm group roslan n abg muru(senior sem 5)
berdebar2....
bermula la speaking...
DPT tajuk ???.hurmmm
how student school overcome strees!
pastu dpt point..overcome with better relationship with parent n family member!

time miss ema mai nk dengar kaMI2 speak
terus cuak!
darah gemuruh
mcm org yg ngah nk wat show AF!
hahaha
da la jd 1st present!
HAMPEH terus
arrr...arrr...arr...
tu je point yg banyak kuar
nk buat macho..eh silap
nak buat mcm rilex..aleh2.....MAMPOS!
mcm biasa..ikot flow..
my name is bla..bla...
im 2nd candidate...bala..bla..
pastu..start with 1st point
then..time nk bg contoh jf JEM!
dlm pale otk dok pikir pe maksod mengurangkan strees dl bi..
benda senang tu..tp
kalo da x toi..yg senang pon JEM!
alih2..go to second [point...still same
but still go to 3rd point!
fuh...mcm hampeh!!!!!!!
RASE NK JERIT KUAT2!
2 MINIT TOK 1 student
tp ak over load..tibai sampai 2 minit lebih
haha
tu pon miss ema bg red light
kalo x 1 jam kot....hahaha
pas abis tu....rase bengang jer.sbb buat x toi
hurm..pastu a.muru pluk speak!
wah..very well
not like me..=(
then..roslan turn
so far so good to..not like me..=(
LAST2.dija decide nk practice
tp..x mau la sorg2
takot same jer..no perubahan!
roslan..ingt!
ajar dijah n kita practice sama2
HARI ahad je free...
hope jadi
amin!!!!

why IM being LIke THIS!
=(
p/s: any body help me!!!!

by cik lesung pipit =P


Friday, February 18, 2011

cHiPs SmiLe


tHeN...


WriTE in MY MIND n HEART


Mampu TEGUR dgn HANYA bertANYA khaBAR
SIHAT?

NO ANSWER....
still same


can U hugs ME went I need
ALoNE..

no BODY........
STILL same
ok!
ALONE...ALONE..N ALONE...
i still wait
HURM...............


BUT!










tIger!



aKu MaHu JadI sepaRTi TiGeR!

buKan




uLaT bELunCAS

p/s: hanya yg tertentu paham ulat beluncas n tiger!

by cik lesung pipit

jELAJAH BLOG

BOSAN...BOSAN..BOSAN...

time TO geledah BLOG orang lain
best guk bila baca BLOG2 member...kurang la BOSAN ni

ini la HOBI n PART TIME work ak TIME PRAKTICAL
hahaha
bukan curi tulang or MALAS!
tp miss x bg KEJA...
dia ckp jap g2
s0...
DIJA pon OPEN fb N blog!
MERANTAU TAU sambil KEEP ilmu dr blog2

BLOG ada BAIK n BURUK
yg baik tu TIME DPT ILMU scra KEBETULAN
mcm2 ILmu DPT
ilmu cintan pon ada
hahaha
X MAU2 SEBUT sal cintan
KALO MEGI cintan x PE...kenyang sikit

LAPO la pluk bila sebut sal megi!
da lama x MAKAN LILIN TU
haha
MAK MARAH kalo dija MAKAN LILIN
STOP!
sebut sal makan..perut da berbunyi.........zeze...
SBB Apa berbunyi
sbb sya buat hal TIAP2 hari
haha

bila nak ubah tabiat ni
dijah!!!!..makn sarapn dulu sblom p keja!
mak ckp...

tp stil x sarapan
just sempat MINOM AIR TEH SUSU
isi perut la guk
tu la..hari2 bangun lambat!

da bangun solat!
tp....
sambong tido
nak dekat kul 7.30 baru tergesa2 nk PI BILIK AIR
lg pon time tu la bilik air sunyi sepi
SEBAB adik2 n abg n ayah da KUAR
g keja n sekolah
saja2 lewat2 mandi sbb nnti kena tunggu....so TIDO LA

badan ni letih sgt!
mana x nya letih
akhir2 ni lagi la letih
gi keja..pastu kadang2 de kelas petang pastu MALAM pi silat sampai uma kul 11 lebih...
mak aiiiiiii
malam baru jejk umah
masuk umah kuar uma
masuk tok makn mandi n tido
hahaha

harap2 mampu bertahan
asik ngadu letih
bukan saja nk ngadu
tp....
nk perhatian
de sape2 mik tau sal khadijah ni
teringin guk nk seseorng mik tau tentang dija..hihi
de tempt nk manja2
haha

ok la...time nk balik opis lg 2 jam setengah..huhu
tp still x de keja
so layan blog n fb balik la
haha

p/s: jangan tiru cara saya keja..

by cik lesung pipit =P



Thursday, February 17, 2011

10 Pesanan IMAM SHAFIE

Sebelum Imam Shafie wafat, beliau sempat berpesan kepada muridnya serta umat islam umumnya. berikut adalah kandungan wasiat tersebut:  ” Barangsiapa yg ingin meninggalkan dunia dlm keadaan selamat maka hendaklah ia mengamalkan 10 perkara:  
  • Hak kpd diri: mengurangkan tidur, mengurangkan makan, percakapan dan berpada-pada dgn rezeki yd ada.

  • Hak kpd malaikat maut: mengqadakan kewajipan2 yg tertinggal,mendapatkan kemaafan dr org yg dzalimi, membuat persediaan utk mati dan merasa cinta kpd ALLAH

  • Hak kpd kubur: membuang tabiat suka mneabur fitnah, tabiat kencing merata-rata, memperbanyakkan solat tahajjud dan membantu org yg dizalimi.

  • Hak kpd Munkar dan Nakir : tidak berdusta, berkata benar, meninggalkan maksiat dan nasihat menasihati.

  • Hak kpd mizan(neraca timbangan amalan pada hari kiamat): menahan kemarahan, byk berzikir, mengikhlaskan amaln dan sanggup menahan kesulitan.

  • Hak kpd sirat(titian yg merintangi neraka pada hari kiamat): mmbuang tabiat suka mengumpat, warak, suka membantu orang beriman dan suka berjamaah.

  • Hak kpd Malik(malaikat penjaga neraka): menangis lantaran takutkan ALLAH s.w.t, berbuat baik kpd ibu bapa, bersedekah ketika terang-terangan serta sembunyi dan memperelokkan akhlak.


  • Hak kpd Ridhzuan(malaiakt penjaga syurga): merasa redha kpd qadha’ ALLAH, bersabar menerima bala, bersyukur ke atas nikmat ALLAH dan bertaubat dr melakukan maksiat.

  • Hak kpd Nabi MUhd SAW: berselawat ke atasnya, berpegang dgn syariat, bergantung kpd al sunnah (hadith), menyayangi para sahabat dan bersaing dlm mencari kelebihan dari ALLAH.

  • Hak kpd ALLAH s.w.t: mengajak manusia ke arah kebaikan, mencegah dari kemungkaran, menyukai ketaatan dan membenci kemaksiatan.

By cik lesung pipit =P 

Tuesday, February 15, 2011

StOp!!!

i MUST StOp PLAY or OPEN fb
while Im doing WORK!

SERIUSLY!!!!!
STOP!

its make me waste my time

after done...i can OPEN fb as ADDITIONAL work...hehe

sErah...rialiti!

SERAH kan HATI MU pada SI DIA yg JELAS men CINTAI MU
DAN
BUKAN pada si DIA yg ENGKAU CiNTAi

kerana.............
DIA yg MENCINTAI mu
akan sentiasa melakukan apa sahaja
DEMi melihat DiRi MU terSENYUM bAHAGIA

SEbaliknya...
KEgEMBIRAAN mu
belom tentu membuatkan
DIA yg kau CINTAI
TerSENYUM gEMbiRA

bERsHUKUr X caNtIk

Hurm...dija tertarik dgn statement ini..
betoi guk...
dija berhukur sgt!

DIJA MEMG X CANTIK PON!
KALO LEH DIJA MESTI CKP DIJA CANTIK!
HIHI
SEBAGAI DOA!
SBB..SETIAP KATA2 ADALAH DOA....AMIN....

KHADIJAH BERSHUKUR SGT SBB X CANTIK

Kerana saya tidak cantik..

saya tidak jadi mangsa gangguan lelaki-lelaki yang rosak akhlaknya.


Kerana saya tidak cantik..

saya dapat pelihara diri saya daripada pandangan bernafsu lelaki yang tidak menjaga pandangannya.


Kerana saya tidak cantik..

saya selamat daripada menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki.


Kerana saya tidak cantik..

saya tidak mendapat fitnah dan cemburu daripada wanita-wanita lain.


Kerana saya tidak cantik..

saya tidak mengharapkan pujian daripada mana-mana lelaki dan wanita, dan kerana saya tak cantik, akhirnya saya menemui insan yang mencintai saya seadanya.


Paling penting, kerana saya tak cantik..

saya sentiasa mencuba untuk menjadi cantik pada pandanganNya.
Cantik pada pandangan manusia bukanlah apa-apa.

p/s; copy paste n EDIT own...

by cik lesung pipit =P

ATaSi rasa PENAT cara ISLAM

Bagi mengatasi kepenatan melaksanakan tugas-tugas seharian sama ada di rumah mahupun di tempat kerja, bolehlah jadikan petua yang diajar oleh Rasulullah sallahu alaihi wassalam kepada puteri kesayangannya Saidatina Fatimah sebagai penawarnya.

Suatu hari Saidatina Fatimah mengadu kepada suaminya Saidina Ali bin Abu Talib tentang kesakitan pada tangannya kerana keletihan menggiling gandum untuk membuat roti.

Saidina Ali berkata :
“Bapa kamu telah datang membawa balik tawanan perang. Berjumpalah dia dan mintalah seorang khadam untuk membantu mu."

Saidatina Fatimah pergi bertemu bapanya dan menyatakan hasrat untuk mendapatkan seorang khadam bagi membantu tugas hariannya di rumah. Bagaimanapun Rasulullah sallahu alaihi wassalam tidak mampu memenuhi permintaan anak kesayangannya itu. Lalu Baginda sallahu alaihi wassalam pergi menemui puterinya serta menantu itu.

Baginda sallahu alaihi wassalam berkata:
“Apa kamu berdua mahu aku ajarkan perkara yang lebih baik daripada apa yang kamu minta daripadaku? Apabila kamu berdua berbaring untuk tidur:
bertasbihlah (Subhanallah) 33 kali, bertahmid (Alhamdulillah) 33 kali dan bertakbir (Allahuakbar) 33 kali. Ia adalah lebih baik untuk kamu berdua daripada seorang khadam."


Inilah penawar ringkas yang Nabi sallahu alaihi wassalam ajarkan kepada anak dan menantunya bagi meringankan keletihan dan kesusahan hidup mereka berdua.

Saidina Ali terus mengulang-ulang kalimah-kalimah Rasulullah sallahu alaihi wassalam ini.
Katanya “Demi Allah aku tidak pernah meninggalkannya semenjak ia diajarkan kepadaku."

Tips ini dicadangkan kepada ibu-ibu, suami-suami atau sesiapa sahaja yang merasai kepenatan setelah melakukan tugas-tugas harian supaya mengamalkan membaca ‘Subhanallah’ (33 kali), ‘Alhamdulillah’ (33 kali) dan ‘Allahuakbar’ (33 kali) pada setiap malam iaitu sebelum melelapkan mata.

Lakukanlah dengan penuh ikhlas dan istiqamah (berterusan) , InsyaAllah ia mampu menyelesaikan bebanan-bebanan hidup seharian kita. Akan terserlah ceria di wajah pada keesokan hari dengan senyuman.

“Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun” (Sabda Rasulullah sallahu alaihi wassalam)

“Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan RasuNYA, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.” 

p/s: copy n paste tok kongsi ilmu

by cik lesung pipit =P
























KaUM aDaM!

jAnGaN mAiN2 kAn PeRaSAan PeREMpuAn

eVeN cEpAT bOsAN!

kALo DoK mAiN2 gUk

lEbIh BaIk dOk JaUH2

TaK yaH dOK gaTAi2

SeMuA mAnuSIA d I DuNiA iNi De PERASAAN...JIWA...NALURI...

SeMUaNYA....BuKan MaInAn =>

Tok DI mAiN2

ToK dI bUat EXpEriMENT

ToK meNcoBA naSIb Yg Ter Pahapa

Tok cAbar MEncABAr aNTAra kAum AdaM

ToK tUnjUK kEHebTAn

SeMua DUSTA!

akU pALiNG BENCi
LeLaKi YG mAInkAn PERASAAN PEREMPUAN

KeJAp MInat A kEjaP miNAT B
KeJAp sUka A kEjaP SuKA B

kaDANG2..KESiaN aku liHAT member2 aK...

sbb DE jugaK yg Jadi MANGSA!

aK pON x Mau JADI maNGSA!

BETTER AK BERDIAM N X yAH berfiKIr pAsal tu

juST beRHATI..BERWASpada...n berdOA agar DIjauhi IHsan yg sePERTI di ATas

AKU TRAUMA!...tengok member2 ak

ak lom kena kot!..hihi..entahle...

kalo ADA..ak bg penenDAng!!!!!

jGn Nak GATAI2 GANGGU N MASOK IDOP AK tOK di PerMainkan...

AK x SUka!

pEdiH...SaKIT...hurm

kalO mau MASOK...kENa LA seRIUS...haha

SO...KAWAN!

by cik lesung pipit =P






Rabbiul Awal

Kita kini sedang menyambut ketibaan bulan Rabiul Awwal yang telah mencatatkan peristiwa penting dalam sejarah Islam. Di mana apabila tibanya bulan Rabi'ulawwal setiap tahun, umat Islam di seluruh dunia sama-sama mengingati tarikh kelahiran junjungan besar nabi Muhammad S.A.W.

Kelahiran dan kebangkitan junjungan besar nabi Muhammad S.A.W sebagai rasul akhir zaman telah membawa sinar bahagia kepada manusia dan rahmat kepada seluruh alam yang selama ini tenggelam dalam kejahilan dan hidup bermusuhan antara satu sama lain.

Yang kuat memerintah yang tidak berdaya, yang kaya memeras yang miskin, yang gagah menindas yang lemah, undang-undang terletak pada pandangan nafsu dan bukannya berdasarkan wahyu sehingga hidup manusia bercelaru hilang pedoman dan tempat rujukan untuk berlindung.

Sejarah telah mencatatkan kisah perjalanan pahit maung kehidupan Rasulullah S.A.W. di dalam tugasnya menyebarkan dakwah Islam yang mulia ini, baginda pernah dikeji, dihina, diugut, dibaling dengan batu sehingga berdarah, dipulau kaum keluarganya namun untuk meninggalkan amanah Allah ini tidak sekali-kali terlintas di dalam jiwanya.

Justeru, Rasulullah S.A.W. yang diutuskan kepada umat manusia sebagai penghulu segala rasul, wajib kita sama-sama mentaatinya, dengan erti kata melaksanakan segala perintahnya dan meninggalkan segala tegahannya. Mudah-mudahan kita beroleh kecemerlangan dan kegemilangan hidup di dunia dan di akhirat.

p/s: sumber rujukan dr internet

by cik lesung pipit...

bUlaN



DARI JAUH
KU MENATAP BULAN
MELIHAT REAKSINYA, GELAGATNYA serta TELATAHNYA

BULAN DI MENYINARI WAKTU MALAM
SUNGGUH MENARIK, CANTIK DAN TERTARIK!

DIBANTU PANTULAN CAHAYA MATAHARI
TOK MEYINARI ALAM SEMESTA
DI KALA GELAP GELITA

BULAN DI SIANG HARI
JARANG SEKALI KELIHATAN MUNCUL
KADANG KAL IA CUBA TOK MUNCUL D SEBALIK AWAN
NAMUN...
 DI HALANG OLEH SI AWAN YG TEBAL N GANAS SERTA JAHAT
HEHEHE

BULAN TERUS BANGKIT DI WAKTU MALAM
TOK TONJOL KAN KELEBIHANNYA
DIKALA MALAM
DGN MENOLAK N MENEPIS SI AWAN YG TEBAL N DENGKI

PELBAGAI HALANGAN
SI BULAN TU SUDAH TEMPUHI
SEMATA2
UNTUK MUNCUL DI ALAM INI

JESTRU!
BULAN ITU TETAP MENGHARUNGINYA
WALAUAPA JUA
KERANA BULAN ITU YAKIN
BAHAWA ADA YG SEDANG MENANTI NYA
SERTA...
MASIH MENUNGGU NYA
X KIRA APA JUA KEADAAN NYA

KADANG KALA
SI BULAN TERLEPAS PANDANG DAN TIDAK SEDAR
BAHAWA RAMAI YG MENYAYANGINYA
MENUNGGUNYA
MENANTINYA
SETIA
KEPADNYA
WALAUPON SECARA SENYAP

tabahkan la hati mu wahai bulan utk menyinari alam semesta ini n harungi liku2 dgn sabar

by ciklesung pipit =P

Monday, February 14, 2011

pErMUlaan TOK diET

Kelakar bila sebut pasal DIET!
DIET tok KESIHATN x apa
KALO diET utk kurus x BAPE ok

sbb...
xsemestinya org kurus x de penyakit!
sama sekali tidak!
org kurus pon de sakit
darh tinggi..
kencing manis...
sakit jantong n macam2.......

sem ni dija pasang niat tok kurangkan berat badan
tok SEM NI...bukan TAHUN ni...HiiiHiii
kalo leh nak ideal!
doktor saran nk berat badan 65KG!!!
oh NO!!!!!!!!!!!!!
banyak tu...xpa
berusaha n tawakal!

bukan nak KURUS!
tapi nk TURUNkan BERAT badan TOK KESIHATAN!
itu yg TERBAIK!
usah tergesa2....slow2..
jgn slow cam sipot terus udale...
alamat sampai bila mau CAPAI...

SUSAH NYA nk turun kan BERAT yg duk dlm badan
hahahaha
bergantok pada seseorg gukkk
mcm saya..berat saya muda NAIK n MUDAH turun...
FUH!!!
dlm masa 1 minggu leh naik or turun 3 kg...
haha

 XPERCAYA!!!!!

yg pasti TOK KESIHATAN!

HIDOP SIHAT BADAN PON SIHAT!

okey...ni la tip2 PERMUALAAN tok turunkan berat;

  • Minum air kosong dengan banyak

  • Kurangkan pengambilan carbohidrat

  • kurangkan pengambilan gula

  • Hentikan tabiat meminum minuman ringan seperti coke,pepsi dan lainĂ‚²


  • p/s;slmat mencoba...doakan saya sekali..haha..sama2 turunkan berat badan tok kesihatan bukan tok kurus(boleh guk sebgai advance)

    by: cik lesung pipit =P

    TERSEMPAK....hurm

    broom..BROOM.......brOOmm..................

    isnin smalam ak x pi latihan petang tok...
    hati x sedap sbb dok tengok langit menggelap semacam

    last2..dija decide tok balik
    n cuma datang latihan malam

    dalam dok asik memecot
    terpandang side miroor moto
    mcm kenal je makluk allah tu
    tu baju favourite dia tu
    dari gaya badan pon macam kenal
    motor pon sama

    alih..alih..
    dija pecot slow2
    tok perhati sapa la org nya
    adakah ia betoi2 org yg dija teka dr otak pale dija..
    hurm...
    dija yakin ye!!!

    bukan dia ngah keja ke?

    x pe la...abaikan

    last2
    betoila tekaan DIJA
    kuat toi firasat ni
    ops!
    hahaha

    DA lama x nampak dia
    hurm
    da lama x sembang2
    oh no...
    kalo sembang dija pluk yg banyak bukak mulut
    over pluk!
    haha

    tu HIDOP dia
    buat apa nk kaco

    KALO KAWAN cakap KAWAN
    jgn lain jadinya
    HOHOHO

    by cik lesung pipit =P

    CARA MELIHAT TANDA2 ORANG YG AKAN MENINGGAL

    Tiba2 je dija post tentang ni...
    entah le...macam x sedap hati...
    malam tadi dija mimpi yg org tersayang dija suda tiada di dunia ini...
    kenapa.............
    ya allah..jauhilah mimpi tersebut
    ia adalah mainan tidur!


    PANJANGKAN LA UMUR HAMBA2 MU N ORG TERSAYANG DIJA...AMIN!

    “TANDA 100 HARI SEBELUM MENINGGAL”

    Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disadari oleh mereka yang dikehendakinya. Walau bagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma saja mereka sadar atau tidak.
    Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Ashar. Seluruh tubuh yaitu dari ujung rambut hingga ke ujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil.
    Tanda ini rasanya lezat dan bagi mereka yang sadar dan berdetak di hati bahwa mungkin ini adalah tanda mati, maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sadar akan kehadiran tanda ini.
    Bagi mereka yang tidak diberi kesadaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu saja tanpa sembarang manfaat.
    Bagi yang sadar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memanfaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

     “TANDA 40 HARI SEBELUM MENINGGALi”


    Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Ashar. Bahagian pusat kita akan berdenyut- denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mulai membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan- akan bingung seketika. Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.


    “TANDA 7 HARI SEBALUM MENINGGAL”


    Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan, secara tiba-tiba ia berselera untuk makan.


    “TANDA 3 HARI SEBALUM MENINGGAL”


    Pada ketika ini akan terasa denyutan di bagian tengah dahi kita Yaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan, maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan- lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bagian ujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan- lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.


    “TANDA 1 HARI SEBELUM MENINGGAL”


    Akan berlaku sesudah waktu Ashar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang yaitu di kawasan ubun- ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.


    “TANDA AKHIR”


    Akan terjadi keadaan di mana kita akan merasakan sejuk di bagian pusat dan rasa itu akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimat Syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

    p/s; peringatan bersama...sumber maklumat dr internat


    by cik lesung pipit =P

    BANTUAN!

    bantuan...BANTUAN...bantuan

    bila seseorang memerlukan bantuan!
    mesti memerlukan jawapan n tindakan segera dr seorang yg diminta bantuan

    betoi tak!

    tetapi...
    kalo kita x mampu atau x mahu bantu
    bagi tahu la dgn segera
    jgn biar seseorang menunggu
    dengan pelbagai persoalan n pertanyaan
    n yang paling x elok
    jangan berdiam terus
    x kan org yg minta bantuan tu nak bertanya banyak kali
    nnti FED UP pluk bila di tanya banyk kali...

    CUBA KALO KORANG SENDIRI MERASA NYA
    BILA ADA YG BUAT BEGITU PADA ANDA!

    by; cik lesung pipit =P

    wAniTA

    

    Sunday, February 13, 2011

    cHiP...cHiP...

    ...DiD   U  hEaR  ME...  
    mR. cHiPsMoRE

    p/s: dija still support chips from behind with SILENT only...
    its more better from u know it
    silent is good  things
    silent best way
    but
    sometimes
    silent!!!
    make we hurt with slowly 

    Friday, February 11, 2011

    TIME TABLE!

    MINGGU DEPAN KENA SIAP GUK TIME TABLE
    KALO X
    COMPOM PALE AK YG JADI TABLE

    KEJA BANYAK N PADAT!
    SO KENA URUS DIRI

    i can't SING...but i can SING like SINGA!!!


    by cik lesung pipit =P

    ?????


    █▓┼┼┼┼┼┼┼▄██▄┼┼┼▄██▄┼┼┼┼┼┼┼┼▓█
    █▓┼┼┼┼┼┼██████┼██████┼┼┼┼┼┼┼▓█ █▓┼┼┼┼┼┼█████████████┼┼┼┼┼┼┼▓█
    █▓┼┼┼┼┼┼█████████████┼┼┼┼┼┼┼▓█ █▓┼┼┼┼┼┼┼┼█████████┼┼┼┼┼┼┼┼┼▓█
    █▓┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼█████┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼▓█ █▓┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼███┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼▓█
    WHO?
    WHEN?
    WHERE?

    Thursday, February 10, 2011

    PADAT

    PADAT....PENAT......RUSH!!!!


    ALHAMDULLILAH...
    dapat guk dija JOINT kelas MUET
    KHAMIS 10 JAN 2011 jam 5.30-7.30(tapi msuk lambat sikit...hehe)

    1 hari SUNTUK terkejar2
    hurm....
    pkul 8 pg sampai 5.15 keja(praktical)
    PASTU......cabut n pecut
    pi POLI........tok MASUK KELAS MUET!
    hurm...best guk kelas MUET tu...
    LECTRE NYA OK!!!!!
    SERIUS.........


    ingt kan LECTURE tu de ajar kelas MALAM!
    TUP..TUP...
    X ADA...=(....
    x pe la x de rezeki
    tp...DIJA DECIDE nk joint guk KELAS LECTURE tu
    EVEN dija take oher class as 1st chooice
    minggu dpn miNTA EXCUSEE.........
    utk JOINT kelas BELIAU....
    HARAP2 DITERIMA LA...AMIN!!!...=)


    SAMPAI umah dlm KUL 8.10 or 8.15
    rehat ja.....mamam n MANDI n terus pi siap2
    fuh!!!
    da siap tp...........MOOD MALAS datang..
    oh TIDAK!!!!!
    X LEH DILAYAN NI...
    amik motor terus bla PI TRANING....
    maaf cik..en..pn!!!
    hahaha
    KAMI LAMBAT.......


    BEST TRANING MLM TU....
    SBB LEH SEPAK2 N TENDANG2 N TUMBUK2
    penat n sempot!
    baru 3 MINIT..HAHA
    PENAT!!!

    hurm..time balik tu
    x sangka de ROBLOK...ala biasa je tu
    x takot...ALIH2!!!
    KENA SOUND!!!!!!!!!!
    asal LESEN MATI!
    patu wat muka blurr...yeke..LESEN DA MATI!
    siap tanya lagi tu....alahai...LUPA LA..
    INGT MATI sekali dgn ROKTEK bulan 4..
    hahahaha
    nak buat muka kesian..fuh!!
    jadi la guk....NASIB BAIK X KENA SAMAN!
    WARNING JA....dan2 cakap nk HIDOPKAN esok
    1st TIME NAME KENA AMIK!
    KALO X MELAYANG pelaburan ak SEPANJANG PRAKTICAL


    kul 11 LEBIH BARU SAMPAI UMAH...
    ISHIK2...ANAK DARA balik MALAM2
    X PATOT2!!!
    hihi....x pa
    JANJI PANDAI JAGA DIRI...OKEY!..
    tu la PESAN MAK N AYAK...

    by cik lesung pipit =P